Kik vagyunk?

Tudást és erőforrást áramoltatunk, partnerséget építünk a szektorok között az impact maximálása érdekében.

Harsányi András és Lévai Gábor, a Scale Impact alapítói

A Scale Impact partnerséget kínál és épít hazai társadalmi hasznosságú szervezetek, vállalatok és szakemberek között a társadalmi hatás növeléséért.

Mi a Scale Impactnél a rendszerszintű változásban hiszünk, amelyet a résztvevők együttműködésére alapozva lehet elérni. Fejlesztési módszertanunkat civil szervezetekkel és szervezetfejlesztőkkel végzett sokéves munkánk alapján állítottuk össze.

Az alapítók

Lévai Gábor

A bankszektorban termék-, és üzletfejlesztés területen eltöltött 15 év után az elmúlt 10 évben – a Civil Support alapítójaként és tanácsadójaként – több száz civil szervezettel, társadalmi vállalkozással és céggel dolgozott együtt. Fő szakterületei: üzletfejlesztés, vállalati-civil partnerségek kialakítása, társadalmi hatásmérés, és társadalmi hasznosságú befektetések.

“A Scale Impact-be azért vágtam bele, mert rendszerszintű megoldást szeretnék létrehozni arra, hogy a vállalati erőforrások minél nagyobb társadalmi hatást érjenek el a társadalmi célú szervezetek fejlesztésén, és velük való együttműködéseken keresztül.”

Harsányi András

13 évig ingatlanfejlesztéssel foglalkozott az Euro Ingatlannál, korábban a Plaza Centers-nél, de rájött, hogy ennek a szakmának nincs pozitív társadalmi hatása. 5 éve foglalkozik civil szervezetekkel és társadalmi vállalkozásokkal. Évek óta oktat nonprofit szervezeteknek pénzügyi menedzsmentet és számos szervezetet mentorál pénzügyi és üzletfejlesztési területen.

“A Scale Impact-ben azért hiszek, mert megoldást kínál arra, hogy az impact szervezetek fejlődni tudjanak, és így meg tudják sokszorozni hatásukat. A Scale Impact segítségével elsajátítják a profi működésükhöz elengedhetetlen tudást, és vállalati partnerekkel alakítanak ki kapcsolatokat.”

Befektetők

Csillag Péter

Globális startupját, a Starschemát januárban vásárolták fel 13 milliárd forintért, azóta üzleti angyalként tevékenykedik, egyben a HUNBAN, az üzleti angyalok hazai szövetségének elnöke. 

“A Scale Impact azt ígéri, hogy oly projekteket talál, amelyeket tud úgy fejleszteni, hogy jól hasznosuljon a támogatás. Az elején még nem az ügyet támogatom, hanem a szervezet fejlesztését, de jövőre is fogok adni, mert addigra a szervezet a forrásokat hatékonyabban használja fel.”

Fülöp András

A Deloitte tanácsadó cég 2021-ben leköszönt magyarországi vezérigazgatója.
“Gábor és András (sok más szakértő közreműködésével) kialakított egy olyan fejlesztési módszertant, aminek segítségével az impact szervezetek vezetőit, és magukat a szervezeteket két év alatt fel tudjuk vértezni a best practice-szel. Ezzel hosszabb távú működést és növekedést tudunk biztosítani számukra: egyfajta mini-MBA-t adunk.”

Györkő Zoltán

A Balabit társalapítójaként és ügyvezetőjeként felépítettünk egy nemzetközileg is elismert szoftvercéget, amit felvásárolt egy amerikai stratégiai befektető. Jelenleg angyalbefektetőként és executive coach-ként dolgozom, és non-profit projekteket is segítek. Tagja vagyok a Startup Hungary és a Rosa Parks alapítvány kuratóriumának.

A Scale Impact-ben azt szeretném elérni, hogy a civil szektor a lehető legtöbbet tudja implementálni a nemzetközi startup kultúra és működés módszertanaiból, ezzel biztosítva, hogy a felkészültebb és reziliensebb szervezetek sokkal könnyebben találjanak vállalati stratégiai partnereket és donorokat.

Kalmár Péter

Szervezetfejlesztési tanácsadó, vezető tréner, a Manmore Consulting és a Flow Csoport alapító tagja és ügyvezető igazgatója. 10 éve foglalkozik szervezetfejlesztéssel, 15 éve tart tréningeket. Négy éven keresztül a Szervezetfejlesztők Magyarországi Társaságának elnökeként tevékenykedett.

“A Scale Impact csapata komolyan veszi azt az ügyet, hogy támogassuk azokat, akik próbálnak jó dolgokat létrehozni a világban, profin közelíti meg, és szívből és kitartással csinálja. Hozzáteszem, innovatívan is, mert a kísérletező kedv is fontos.”

Munkatársak

Faragó-Kovách Eszter

Szociológus, szociálpolitikus, 2014 óta foglalkozik a nonprofit szektor fejlesztésével tanácsadóként, projektvezetőként és szakmai vezetőként, társadalmi vállalkozóként, valamint 3 évet töltött a Nemzetgazdasági Minisztérium háttérintézményeinél. Munka mellett 10 éve az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Közösségi és civil tanulmányok mesterképzési szak, valamint a Humánökológia mesterképzési szak óraadó tanára. Fő szakterületei: társadalmi hatásmérés, nonprofit szervezetfejlesztés, társadalmi vállalkozások fejlesztése.

“Azért különösen inspiráló számomra, hogy részt vehetek a Scale Impactben, mert hiszek benne, hogy a társadalmi célú szervezetek akkor tudnak valós társadalmi hatást elérni, ha hosszú távon fenntarthatóan működnek. A Scale Impact olyan komplex módon fejleszti a szervezeteket, ami példaértékű.”

Szervezetfejlesztő partnerek

Héra Gábor

stratégiai működés, hatásmérés

Ambrus Kiry Noémi

stratégiai működés, szervezeti kultúra, menedzsment, pénzügyi stabilitás, board menedzsment

Bedő Beatrix

pénzügyi stabilitás

Károlyi Antal

pénzügyi stabilitás, üzleti tervezés

Vágvölgyi Gusztáv

stratégiai működés, szervezeti kultúra, menedzsment

Szép Éva

stratégiai működés, szervezeti kultúra, menedzsment

Nagy Gábor Lajos

stratégiai működés, pénzügyi stabilitás

Bakó Csaba

stratégiai működés, pénzügyi stabilitás, hatásmérés

Baranyai Liza

stratégiai működés, pénzügyi stabilitás, menedzsment

Farnady Judit

stratégiai működés, szervezeti kultúra, menedzsment

Jakab Luca

brand, marketing, kommunikáció

Pethe Zsolt

stratégiai működés, pénzügyi stabilitás, hatásmérés, beágyazottság

Partnereink

történetünk

Civil Support alapítása

2015

Impact Accelerator program elindítása

2018

elindul a Scale Impact tesztelése

2021. augusztus

elindul az első fejlesztési folyamat

2022. április

az első vállalati partner, amely csatlakozik egy fejlesztési folyamathoz

2022 október
2012

a Civiljob és a Civil Hírügynökség elindítása

2016

Impact Academy elindítása

2021. május

befektetést kap a Scale Impact

2022. január

szakértői csapatunkhoz vezető érkezik

2022. május

céges támogatók bevonásával újabb nonprofit szervezetek fejlesztése indul el