A Scale Impact új kutatása a WHC Csoport szakmai partnerségével

Kihasználják-e már a cégek HR területen a CSR adta lehetőségeket?

Mennyire épült be a vállalati kultúrába a társadalmi felelősségvállalás, mennyire mélyen kapcsolódik a cégek HR stratégiájához?

Képesek-e a hazai vállalatok integrálni a CSR-t és a HR-t?

Nemzetközi jó példák alapján  a HR és CSR terület számos formában tudja egymás tevékenységét erősíteni, támogatni.  Nonprofit szervezetekkel való együttműködéssel valósulhat meg a tehetséges munkavállalók és vezetők fejlesztésétől a csapatépítő programokon át számos tevékenység, társadalmi felelősségvállalás valósulhat meg a foglalkoztatáson keresztül is, és számtalan jó példa vár még Magyarországon megvalósításra.

Erről a fontos, és stratégiai kapcsolódási lehetőségről nem készült még átfogó elemzés, ezért indítottunk új kutatást a WHC Csoport, Közép-Kelet Európa meghatározó HR szolgáltatója szakmai partnerségével. 

A jelen kutatás erre vonatkozó kérdéseit összegezve a legizgalmasabb felelősségvállalási tevékenységet, akciókat bemutató cégeket külön, névvel kiemelve szerepeltetjük a riportban.

Az eredményeket a 2023as HR Fest-en és a HRPWR Nagy Employer Branding Nap-on mutatjuk be, ahol az említett cégek közül is többnek lehetőséget kínálunk arra, hogy beszéljen CSR-tevékenységéről. 

A 2023 őszi HR-CSR-kutatásunk riportja letölthető.
A riport választ ad arra:

  • Hogyan kapcsolódik a cégeknél a HR és a CSR?
  • Mik a nemzetközi és hazai jógyakorlatok a HR feladatait támogató CSR aktivitásokra? 
  • Hogyan és milyen konkrét nonprofitokkal lehet jól együttműködni ennek érdekében?
  • Milyen területeket, miként támogatnak a vállalatok és mennyit költenek társadalmi felelősségvállalásra?
HR kutatás riport letöltés