Impact szervezetek

A hazai nonprofit szervezetek többsége kevés támogatással, alacsony hatásfokkal működik. Ebből hosszú távú fejlesztéssel lehet kitörni: a Scale Impact kétéves fejlesztési folyamata révén felkészítik őket arra, hogy partnerként tudjanak együttműködni vállalatokkal.

Jó ügyért dolgoztok, de nincs elég kapacitás, tudás vagy pénz a szervezetben ahhoz, hogy maximális eredményeket érjetek el?

Fejlődni szeretnétek, de nincs időtök a tanulásra? Előfordul, hogy pénzhiány miatt olyan pályázaton is elindultok, amely csak részben segít a küldetésetek megvalósításában? Úgy érzitek, versenyeznetek kell a támogatásokért? Túl kevés emberhez jutnak el az üzeneteitek? Úgy érzitek, hogy ugyanúgy kellene teljesítenetek, mint egy cégnek, de nincs meg hozzá a szakértelmetek?

Ha igen, nektek szól a Scale Impact!

Töltsétek ki a kérdőívet, ha:

A kérdőív alapján megtudjuk, hol tartotok, hol vagytok elakadva, hol van szükségetek fejlődésre: kattints a kérdőívhez!

A kérdőív kitöltése után:

Ha találunk hozzátok illő vállalati partnereket, akkor részt vehettek a fejlesztési programunkban, amely eljuttat a reziliens működésetekhez. A programban a cégek mellett tapasztalt és elismert szakértőkkel dolgoztok majd együtt, és egy mentor segíti megoldani a mindennapi kihívásaitokat.

Miben számíthatsz ránk?

A hazai impact szervezetek többsége kevés támogatással, alacsony hatásfokkal működik.

A hatékonyság eszközei hiányoznak a legtöbb hazai nonprofit szervezet kelléktárából. Emiatt sokan nem tesznek szert elég partnerre és bevételre, nehezen követik a törvényi előírásokat, nem ellenállóképesek a nehezebb időkben.

Ebből a helyzetből hosszú távú fejlesztéssel lehet kitörni, ehhez viszont hiányoznak a forrásaik.

A Scale Impact kétéves fejlesztési folyamata révén azonban felkészítik őket arra, hogy hosszú távon partnerként tudjanak együttműködni vállalatokkal.

Sikersztorik

Sáhy Gábor

Cseriti Adománybolt

Ma már van szervezeti stratégiánk, éves pénzügyi tervünk, kontrolling rendszerünk, tudjuk, miben mérjük a társadalmi hatásunkat, szervezetten és tudatosan kommunikálunk. Ezek segítettek hozzá minket, hogy 5 év alatt megötszörözzük az árbevételünket és megtízszerezzük a hatásunkat, köszönhetően a Scale Impact csapatának.

Paskó Ildikó

Romaversitas Alapítvány

A Scale Impact-tel (akkor még Civil Support) különböző projektekben dolgoztunk együtt. Segítettek az adó és számviteli kockázataink kiszűrésében, együtt foglalkoztunk a szervezeti stratégiánk megújításával, és a stratégiába ágyazva a logikai modellünk, és az erre épülő hatásmérés rendszerének kialakításával.

Deák Éva

Partners Hungary Alapítvány

Az Alapítvány egy új tevékenységét, a Lépésről Lépésre programot tervezte integrálni a többi tevékenysége közé. Ezért egy közel egy éves együttműködés során a Scale Impact (akkor még Civil Support) csapata segített újratervezni a szervezeti stratégiánkat, kialakítani a hatásláncunkat, illetve a hatásmérésünk alapjait, és a kommunikációs folyamatok is felülvizsgálatra kerültek.

Programok

A Scale Impact hosszú távú fejlesztési folyamatának egyes moduljai önálló programként is elérhetőek. Ilyen a Social Business (társadalmi vállalkozási ötletfejlesztés), a Board Academy (irányító testület fejlesztése) és az Impact Academy (hatásmérési rendszer fejlesztése) program.

Korábbi programok:

CSR Roadshow a Holland Nagykövetséggel

2 év, 6 város, 6 önkormányzat, 300 civil, 120 cég: előadások CSR témában, partnership building

Matchmaking Dinner a Holland Nagykövetséggel

5 cég 5 civil – 24 együttműködési lehetőség

Tarsadalmiinnovacio.hu

5 cég, 10 civil: 4 hónapos intenzív képzés – vállalati partnerségi projektek fejlesztése, felkészítés pitch event-re, pitching

Magnet Civil Reggelik

6 reggeli, 200+ résztvevő

Magnet Civil Akadémia

6 egész napos képzési alkalom, 25 szervezetnek

Erste NGO Academy

HR, Társadalmi hatásmérés, fundraising

Celanese

6 reggeli, 200+ résztvevő

Vidanet

Akku Egyesület: audionarrált filmvetítések

Impact Accelerator

fejlesztési program és befektető bevonás társadalmi vállalkozások számára

Partnereink