Két éves együttműködés a Biotech USAval a Nevetnikék Alapítvány fejlesztésére

Együttműködési megállapodást írt alá a Biotech USA és a Scale Impact a Nevetnikék Alapítvány hosszú távú kapacitásfejlesztésére

A Scale Impact hosszú távú, stratégiai partnerségeket alakít ki vállalatok és nonprofit szervezetek között, amelynek keretében a nonprofit szervezet kapacitásfejlesztése a vállalati szakemberek tudásának bevonásával zajlik, és a programok fontos eleme egy, vagy több közös projektlehetőség azonosítása, és kivitelezése is.

2022-ben készült a Scale Impact és a Magyar PR Szövetség közös kutatása arról, hogy mennyire épült be a vállalati kultúrába a társadalmi felelősségvállalás, mennyire mélyen kapcsolódik a cégek stratégiájához. A kutatás egyik szakértőjeként ismertük meg Pintér Dániel Gergőt, a BioTechUSA vállalati kommunikációs, PR és CSR vezetőjét. A vele készített interjú során egyből kiderült, hogy hasonlóan gondolkozunk a vállalati felelősségvállalásban rejlő stratégiai lehetőségekről , nem csoda, hogy idén nyáron náluk született meg az egyik leggyorsabban a döntés az együttműködésről.

Az együttműködéssel kapcsolatban Lévai Bálintot, a BioTechUSA-cégcsoport társtulajdonosát, vezérigazgatóját kérdeztük.

Miért döntöttetek úgy, hogy belevágtok egy ilyen komplex fejlesztési folyamat támogatásába?

Kizárólagos magyar tulajdonban lévő vállalatként a BioTechUSA-cégcsoport éves szinten 100 millió forintos nagyságrendben támogat hazai civil szervezeteket és egészségügyi intézményeket. Nemcsak termékeket, készpénzt és rehabilitációs, diagnosztikai, illetve terápiás eszközöket adunk, hanem felületet is biztosítunk mindazoknak, akik kevésbé láthatóak, edukációs és figyelemfelhívó kampányokat indítunk és társadalmi párbeszédet kezdeményezünk vásárlóink, márkanagyköveteink és külső szakértők bevonásával.

Fontosnak tarjuk, hogy olyan szociális ügyeket karoljunk fel, amik túlmutatnak az egyszeri adományozásokon és nemcsak visszaadnak a közösség számára, de hosszútávú és kiterjedt társadalmi hatásuk van. Kiemelt szempont számunkra az erőforrásbiztosítás, így felelősségvállalási stratégiánk részeként minél több olyan kezdeményezés létrejöttét igyekszünk elősegíteni, ahol munkavállalóink aktív szerepet vállalhatnak, legyen szó konkrét segítségnyújtásáról, a partnereink szaktudással történő fejlesztéséről, vagy akár egy közös aktivitás megvalósításáról.

Mit vártok a Nevetnikék Alapítvány-nyal való együttműködéstől?

Glória személyében egy nagyon eltökélt, proaktív és inspiráló embert ismertünk meg, akinek hozzánk hasonlóan szívügye az egészségügyi intézményekben kezelés alatt álló vagy szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek fejlődésének, integrációjának elősegítése. Biztosak vagyok benne, hogy a közös munka izgalmas és kölcsönösen gyümölcsöző lesz. A kétéves együttműködés során szeretnénk egy nagyobb volumenű CSR projektet együttes erővel, a BioTechUSA-cégcsoport dolgozóinak és márkanagyköveteinek aktív közreműködésével megvalósítani, amely során nemcsak anyagi, de szakmai támogatást is nyújtunk a Nevetnikék Alapítvány számára.

„A Scale Impact eddigi munkáját ismerve biztosan állíthatjuk, hogy egy olyan akcelerációs program fog megvalósulni, amiben a Nevetnikék Alapítvány számára releváns és átfogó fejlesztések kerülnek megvalósításra.
Így egy sokkal biztosabb lábakon álló, hosszútávon is fenntartható alapítványi működés fog megvalósulni, ami hozzá fogja segíteni őket ahhoz, hogy még több támogatáshoz jussanak és még több beteg gyermek kórházi tartózkodásába tudjanak örömöt hozni. Az pedig, hogy ebben nekünk is aktív szerepünk lehet, büszkeséggel tölt el minket.

Megkérdeztük Kőműves Glóriát, a Nevetnikék Alapítvány vezetőjét is:

Miért döntöttetek úgy, hogy bekapcsolódtok a Scale Impact kétéves fejlesztési programjába?

Szimpatikus volt, hogy ez egy sok témát átfogó, átölelő komplex kapacitásfejlesztői program. Már korábban is részt vettünk hasonlóban, illetve most is vannak olyan futó projektek, amik egy-egy témában adnak pro bono tanácsadást az alapítványnak, de ilyen hosszú együttműködésről korábban még nem hallottunk. Az is szimpatikus, hogy itt más támogatói partnerekkel is összekötnek, és nem csak a képzés része a fejlesztésnek.

Mit vártok a Biotech USA-val való együttműködéstől?

Kalandot. Bár most indult a projekt, de a szerződéskötéskor már több laza, jófej és közben vérprofi embert ismertünk meg a cégnél, a nyitottságuk és önkritikájuk és páratlan ebben a szférában. Kíváncsian várjuk, milyen közös munkák és projektek lesznek még, de tele vagyunk pozitív várakozással a fenti tapasztalatok után. Nagyon örülünk neki, hogy ilyen sikeres és jó nevű cég karolt fel minket. És megismerve pár ott dolgozót, ennek a cégnek a sikere sem véletlen, fogunk tőlük tanulni.

Mit vártok a kétéves fejlesztési programtól, mikor lennétek elégedettek, ha megtörténne ez alatt a két év alatt?

A programtól amit ígér: átfogóan több területre ránézve tudjuk fejleszteni a saját alapítványunkat. Abban bízunk, hogy a két év elég idő lesz ahhoz, hogy megfelelő löketet adjon, és hozzásegítsen azoknak a céloknak a megvalósításához, ami több éves álmunk. A hatásmérés kapcsán egyelőre nagyon jók a tapasztalatok, és jók a kollégák. Ez által is egyre többen lesznek elkötelezett hívei, hogy a Nevetnikéknek van létjogosultsága és teendője.

Picture of Lévai Gábor

Lévai Gábor