„Külső szereplő néz rá a szervezetre”

A Magyar Cserkészszövetségnek segített a fejlettségi kérdőív

„Rendkívüli módon fejlesztő hatása van már annak is, ha egy szervezet meg meri mutatni magát egy kívülállónak, bátorságra vall szembenézni a hibáinkkal és természetesen jó megerősítést kapni az erősségeinkről. Velünk pontosan ez történt, amikor kitöltöttük a Scale Impact fejlettségi kérdőívét” – mondja Pólya Viktor, a Magyar Cserkészszövetség szövetségi igazgatója.

Az MCSSZ számára a társadalmi hatásmérés fontos téma volt az elmúlt évtizedekben, de csak néhány éve, különböző projektek révén kezdtek komolyabban foglalkozni a területtel. „Az írásos visszajelzés és az azt követő beszélgetés is azt támasztotta alá, hogy értékes közfeladatokat látunk el, ugyanakkor ezeket mérhetővé is kell tennünk, ami nem magától értetődő feladat. Ez a „láthatóvá tétel” fontos a szövetség és egy külső szemlélő számára is” – magyarázza a cserkészszövetség igazgatója.

Pólya Viktor szerint, ha egy nonprofit szervezet még nem vett részt hasonló fejlesztésben, akkor a kérdőív kitöltése revelatív hatású lehet, hiszen a jól strukturált logika mentén végiggondolható a szervezet működése, rá lehet látni a kihívást jelentő területekre.

Ha te is úgy érzed, nem elég a támogatás amit össze tudsz szedni, nonprofitként tudnál profibban, hatékonyabban működni, és szeretnéd megtudni, milyen pontokon indulhatnál el ezen az úton, tedd meg az első lépést! Töltsd ki alapos, részletes kérdőívünket.

A kérdőívre mindenképpen írásos visszajelzést adunk a fejlesztendő területek bemutatásával.

Picture of Lévai Gábor

Lévai Gábor