Üzletemberekből álló tanácsadó testület az Igazgyöngy Alapítványnak

A jól működő irányító testületek (elnökség, kuratórium, igazgatóság, felügyelő bizottság) hatékonyabban működő nonprofit szervezeteket jelentenek. Az irányító testületek tagjai szaktudásukat, erőforrásaikat, vállalati és magánkapcsolataikat mozgósítva nagyon jelentős pozitív változást érhetnek el egy szervezet életében.

Ezért különösen fontos, hogy a szervezet profin “komponált” és menedzselt irányító testülettel (vagy testületekkel) rendelkezzen, és folyamatosan fejlessze annak működését.

Az Ashoka Magyarország és az Egon Zehnder csapatával közösen sikerült egy ilyen, 3 fős testületet (board-ot) összeállítani az Igazgyöngy Alapítvány – Berettyóújfalu számára a Board Academy programban. A sikert és az őszinte örömöt pedig az alapítvány saját bejegyzése adja át a legjobban, ld. lent! Köszönjük, hogy a részesei lehettünk mindennek!

Szakértői csoport

Minderről maga az alapítvány is megemlékezett saját Facebook-oldalán. Íme, amit ott megjelent:

“Megalakult az Igazgyöngy Tanácsadó Testület! Az Igazgyöngy 23 éves történetében több olyan alkalom is volt, amikor felmerült bennünk egy igény, szükséglet és szinte ugyanabban a pillanatban kaptunk egy felajánlást, ami pont erre az igényre adott választ.

Így történt ez most tavasszal is: több külső segítővel, céggel dolgoztunk együtt szervezetfejlesztési területen, és világossá vált számunkra, hogy szükségünk lenne egy olyan szakértői csoportra, akik az ügy képviseletében, a stratégiai tervezésben segítik az Igazgyöngy munkáját. Ekkor kerestek meg minket a Scale Impact képviselői azzal, hogy az Ashoka Magyarország tagokhoz kapcsolódó alapítványoknak, egyesületeknek szerveznek egy képzést, amelyben a szervezetek munkáját támogató tanácsadó testület létrehozásában nyújtanak segítséget. A testület funkciójának, céljainak meghatározása és a testületi tagok profiljának kidolgozása után összekapcsoltak minket az Egon Zehnder munkatársaival, akik hihetetlen elhivatottsággal vágtak bele a jelöltek felkutatásába. Ők segítettek az interjúk szervezésében, lebonyolításában és a kiválasztásban is, és nekik köszönhetően sikerült találni három olyan szakembert, akik sok éves tapasztalattal rendelkeznek az üzleti szférában és elkötelezettek az Igazgyöngy ügye iránt.

Az Igazgyöngy Tanácsadó Testület tagjai a héten meglátogattak minket Berettyóújfaluban, találkoztak az Igazgyöngy munkatársaival, az egyes területek vezetőivel és Toldon is körbevezettük őket. Azt gondoljuk, hogy jól sikerült az első alkalom, fontos állomása volt a későbbi közös munkának.

Sarkadi Lívia, Erdei Kata, Kadocsa András, köszönjük, hogy elkötekeződtetek mellettünk! Nagyon várjuk a közös munkát!

Köszönjük a támogatást a Scale Impact – nek és az Egon Zehndernek!”

Tedd meg az első lépést!

Ha nonprofit vagy és érdekel a Scale Impact fejlesztési programja, kattints ide: scaleimpact.hu/elsolepes

Picture of Lévai Gábor

Lévai Gábor