Purpose, impact, CSR, ESG, fenntarthatóság?

Ahogy egyre jobban a körmünkre ég a fogyasztás és növekedés központú világ-berendezkedésünk, egyre többet beszélünk a vállalatok felelősségéről, és egyre több fogalmat használunk – egyre nagyobb összevisszaságban.

Tegyünk egy kis rendet ezek között, és elsőként nézzük meg, hogyan viszonyul egymáshoz a mostanában sokat használt vállalati purpose és az impact.

A modern üzleti világban egyre gyakoribb, hogy a vállalatok a profitmaximalizáláson túl más, társadalmi és környezeti értékeken is alapuló célokat követnek. Két gyakran használt kifejezés ebben az összefüggésben a „purpose” (cél) és az „impact” (hatás). Bár mindkettő a vállalati felelősségvállalás és fenntarthatóság kontextusában jelenik meg, lényeges különbségek vannak közöttük.

Purpose (Cél): A vállalati ‘miért?’

A „purpose” a vállalat mélyebb „miértjét” fejezi ki. Mi a vállalat valódi oka, létezésének célja a profiton túl? A „purpose” egy hosszú távú elképzelés, egy belső iránytű, amely meghatározza a vállalat kultúráját, értékeit és stratégiai döntéseit. A „purpose” alapvetően azt a kérdést válaszolja meg, hogy „miért csináljuk azt, amit csinálunk?”.

Nézzünk néhány konkrét hazai példát erre:

  • Prezi: „Segíteni az embereknek másoknak való bemutatásban.” A Prezi egy vizuális bemutatóeszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ötleteiket egy dinamikus és vizuálisan lenyűgöző módon osszák meg. Céljuk, hogy változatosságot hozzanak a prezentációk világába.
  • Omnipack: „Az e-kereskedelem logisztikájának egyszerűsítése.” Az Omnipack célja, hogy az online kereskedők számára átláthatóbbá és hatékonyabbá tegye a raktározást és a szállítást, hogy a kereskedők a magjukra, azaz az értékesítésre koncentrálhassanak.
  • Hell Energy: „Energia minden napra.” Bár elsősorban egy energiaital gyártójaként ismeretes, a Hell Energy üzenete azt sugallja, hogy termékeikkel az embereknek energiát és motivációt kínálnak mindennapi kihívásaikhoz.
  • Nanushka: „Híd a funkcionális tervezés és az etikus gyártás között.” A Nanushka egy magyar divatmárka, mely a kényelem és a luxus ötvözésével hozza létre kollekcióit. Emellett elkötelezett az etikus gyártás és a fenntarthatóság mellett.
  • Kontakt.io: „Kapcsolatokat teremteni a fizikai és a digitális világ között.” Egy technológiai vállalat, amely IoT megoldásokat kínál, azaz eszközöket és platformokat, amelyek lehetővé teszik a fizikai tárgyak internethez való csatlakoztatását

Impact (Hatás): A változás mértéke

Az „impact” a vállalat tevékenységének konkrét, mérhető hatására utal. Az „impact” kifejezi azt a változást, amelyet egy vállalat képes létrehozni a társadalomban vagy a környezetben. Míg a „purpose” a vállalat belső motivációját és irányát képezi le, addig az „impact” a purpose kifejeződésének és a vállalat profiton túli eredményeinek külső megnyilvánulása.

  • Oázis Kertészeti Kft.: Az Oázis Kertészeti nem csak a növények és kerti eszközök értékesítésével foglalkozik, hanem aktívan részt vesz az urbanizált területek zöldítésében és környezettudatos projektekben. Az „impact” itt a vállalat alaptevékenységének központi részét képezi, mivel a városi kertészet és a zöld területek növelése közvetlenül kapcsolódik a vállalat üzleti modelljéhez.
  • Recity: A Recity egy hazai startup, amely a vállalatoknak segít hulladékcsökkentésben és az újrahasznosításban. Az ‘impact’ itt a vállalat lényegi tevékenységének részét képezi, mivel az üzleti modell középpontjában a fenntarthatóság áll.
  • NapFényes Család és Életmód Alapítvány: Bár az Alapítvány elsősorban nem üzleti vállalkozás, az „impact” szempontjából mégis fontos példa, hiszen az egészséges, növényi alapú életmód népszerűsítése és a fenntarthatóság közvetlenül beépül számos projektjükbe és tevékenységükbe.

Az összefüggés és az egyensúly

Bár a „purpose” és az „impact” különböző aspektusokat hangsúlyoznak, szorosan összefüggenek egymással. Egy erős, jól definiált „purpose” gyakran vezet nagyobb „impact”-hoz, mivel a vállalatok, amelyeknek világos az irányuk és motivációjuk, hatékonyabban mobilizálhatják az erőforrásaikat és az alkalmazottaikat a társadalmi és környezeti változások eléréséhez.

Azonban fontos az egyensúly megtartása. Egy vállalatnak nemcsak erős „purpose”-a kell legyen, hanem az „impact” terén is mérhető eredményeket kell felmutatnia.

A jövő vállalatai

A vállalatok számára nem elegendő már csak a profitra összpontosítani. A fogyasztók, alkalmazottak és befektetők egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a „purpose” és az „impact” értékeire. A sikeres vállalatok azok, amelyek képesek összhangot teremteni a belső céljaik és a külső hatásuk között. Összefoglalva, míg a „purpose” a vállalat belső motivációjára és céljaira összpontosít, az „impact” a vállalat tevékenységének társadalmi és környezeti hatásait méri. Mindkettő létfontosságú a 21. század vállalatai számára, és együttesen formálják a fenntartható és pozitív változások irányát.

Picture of Lévai Gábor

Lévai Gábor